Tarinoita lähisuvustani Katso myös valokuvia

ALEKSANDRA SEPPÄNEN ( isoisäni äiti )

Syntyisin Sulkavan Koivumäeltä, avioitui Alfred Ruuskasen kanssa 1878. Muuttivat Tuusmäen Parkkolaan ja sieltä Kuosmalaan 1891. Jäi leskeksi Kuosmalassa 1895 ja hoiti taloa tomerasti lastensa kanssa eläkkeelle siirtymiseen saakka.

Kuoli kotonaan 21.4.1925 vanhuuteen.

"Ka ompa mamma puonna kaevoon", totesi Pekka-poika, kun Santra kerran putosi kaivoon.

VEERA RUUSKANEN ( Isotätini )

Diakonissa Leppävirralla 1921-27, syntyi Tuusmäessä Alfred Ruuskasen ja Aleksandra Seppäsen tyttärenä 11.9.1878 ja kuoli Leppävirralla 1927 verenmyrkytykseen. Kävi Sortavalaan 1894 perustetun Sortavalan Diakonissalaitoksen. Veera työskenteli Sortavalassa olleessa Sisälähetysseuran Vaalijalan vajaamielisten lasten hoitolassa. Vaalijala toimii nykyisin Pieksämäellä.

MATILDA IMMONEN ( isoäitini )

Tilta syntyi Joroisten Kerisalonsaaren Punnolassa 1889 ja kuoli Rantasalmella elokuussa 1967. Tilta kävi Joroisissa kansanopistokurssin ja kirjasi siellä muistiin myös tämän Taikahöttösen valmistusotteen. On muuten hyvä syksyinen jälkiruoka. Vihittiin 1912 Väinö Ruuskasen kanssa ja tuli miniäksi Kuosmalaan. Tiltamummo oli hyväntahtoinen, avarakatseinen, herännäisuskovainen ihminen, joka kantoi huolta kaikista pojistaan ja näiden perheistä kuolemaansa saakka.

 

VÄINÖ ALFRED RUUSKANEN ( Isoisäni )

Syntyi talollisenpoikana Rantasalmen Tuusmäessä 1880 ja kuoli 1956 eläkeläisenä. Oli 176 cm pitkä, tumman harmantavahiuksinen ja kasvoiltaan rokonarpinen. Muutti vanhempiensa mukana Kuosmalaan 1891 ja hankki talon omistukseensa äidiltään ja sisaruksiltaan. Ammatiltaan talollinen ja teki peltojen kivenraivausta kivisillä Kuosmalan pelloilla.

Paluu